A KORTÁRS HANGON C. IRODALMI PÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉSE

Utolsó módosítás: 2017. március 27.

2016. április 13.

Az Eszterházy Károly Főiskola és a Miskolci Egyetem tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Kortárs Hangon című irodalmi pályázatot hazai és határon túli főiskolások és egyetemisták számára.

Az eredményhirdetésre a komáromi Selye János Egyetemen került sor április 6-án. A nagyszabású ünnepségen részt vett a komáromi egyetem rektorhelyettese, dékánja és három dékánhelyettese. Főiskolánkat Zimányi Árpád, a Bölcsészettudományi Kar dékánja képviselte. Köszöntője után Jónás Zoltán nyugalmazott programigazgató bemutatta a verseny történetét, majd értékelte az ez évi pályaműveket.
Az Eszterházy Károly Főiskola Bölcsészettudományi Karáról két hallgató kapott elismerést: Kispál Dániel (magyartanár–etikatanár) II., Marics Krisztina (végzett magyartanár) III. díjas lett.
A hazai felsőoktatási intézményeken kívül érkeztek pályázatok a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemről, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről, a Partiumi Keresztény Egyetemről, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemről és a Selye János Egyetemről. Az ily módon Kárpát-medenceivé nőtt díjátadón részt vett a kolozsvári Helikon című irodalmi folyóirat, a nagyváradi Várad című irodalmi-művészeti lap és a pozsonyi Irodalmi Szemle főszerkesztője is.
Gratulálunk karunk hallgatóinak a szép eredményhez.


< Vissza