A magyar költészet napja az egyetemen

Utolsó módosítás: 2019. április 15.

Az Irodalomtudományi Tanszék idén is több programot szervezett a magyar költészet napjára.

Délelőtt a „Verselj velünk!" címmel meghirdetett performansz keretében közös szavalásra várták az érdeklődőket. A Líceum aulájában összegyűlt kb. nyolcvanfős csapat közösen elszavalta Weöres Sándor Valse triste, Nagy László Ki viszi át a szerelmet? és Tandori Dezső Hommage című versét. A szavalók között egyetemünk hallgatói, oktatói, dolgozói mellett középiskolások is szép számban képviseltették magukat. Ezután a résztvevők közül néhányan egyéni szavalásra is vállalkoztak: kedvenc verseiket vagy azok egy-egy részletét osztották meg a közönséggel.
A rendezvényt tavaly szervezte meg először a tanszék, azzal a céllal, hogy az ünnep közös élményt adó, közösségerősítő eseménnyé váljon. Az érdeklődés azt mutatja, hogy ezt a célt sikerült elérni.
Az Irodalomtudományi Tanszék másik programmal is készült április 11-ére. Reggel nyolctól este nyolcig a Líceum földszintjén a „Versutca" várta az érdeklődőket. Különböző tematikus blokkokba - Anya, Apa, Gyermekversek, Szerelem, Ambrózia, Manna, Betegség, Erőszak, Halál - csoportosítva, klasszikus és kortárs magyar költők versei közül mazsolázhattak az irodalmat kedvelők.

Címlapfotó: Szántó György
Fotók: Körömi Gabriella


< Vissza