Könyvbemutató a Magyar Nyelvészeti Tanszéken

Utolsó módosítás: 2020. december 08.

Az egyetem Magyar Nyelvészeti Tanszékének tudományos munkaközössége és a PeLi Oktatásnyelvészeti Kutatócsoportja 2020. november 6-án mutatta be a PeLiKon2018 konferencia előadásaiból szerkesztett kötetet.

A Ludányi Zsófia, Jánk István és Domonkosi Ágnes által szerkesztett kötet a 2018. november 15–16. között megrendezett, PeLiKon2018 – A nyelv perspektívája az oktatásban című kétnapos konferencia előadásainak válogatott, tanulmánnyá szerkeszett változatait tartalmazza.


A rendkívül gazdag, sokszínű anyag összesen 38 tanulmányt tartalmaz 48 szerző tollából. A kötet az alábbi tematikus egységek köré szerveződik: az anyanyelvi nevelés elméleti kérdései, kompetenciafejlesztés az anyanyelvi órákon, a szociolingvisztikai és a stilisztikai szemlélet az anyanyelvi nevelésben, tankönyvek, tananyagok, pedagógiai kommunikáció, szaknyelvi kommunikáció, idegennyelv-oktatás egy-, két- és többnyelvű környezetben.


A tanulmánykötetet Domonkosi Ágnes, Jánk István és Ludányi Zsófia szerkesztők, valamint Imrényi András, a kötet egyik lektora mutatták be. A kutatócsoport tagjai bíznak abban, hogy a kötetben szereplő tanulmányok sokszínűsége termékeny párbeszédeket kezdeményez az oktatás számos nyelvi kérdéséhez kapcsolódóan.


< Vissza