Magyartanárok találkozója

Utolsó módosítás: 2018. október 10.

Nosztalgikus hangulat, nagy találkozások: ez jellemezte az Irodalomtudományi Tanszék által október 6-án megrendezett Magyartanárok találkozóját.

A Tittel Pál Könyvtár földszinti olvasóterme megtelt az 1985–1990 között végzett egykori hallgatókkal és Intézetünk oktatóival. Dr. Pintér Márta Zsuzsanna, az EKE Bölcsészettudományi és Művészeti Kara dékánja köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután Spisák Réka és Varga Ivett, az Eszterházy Csillaga 2018 nyertesei, jelenlegi magyar szakos hallgatók zenei egyveleget adtak elő, majd Dr. Kusper Judit, a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet vezetője tájékoztatta a résztvevőket az egyetemen folyó magyar szakos képzésekről, továbbképzésekről. A program a felújított Líceum megtekintésével folytatódott; a körséta idegenvezetője Gál Tibor, a Tittel Pál Könyvtár főigazgató-helyettese volt. Végül a szervezők egy kis fogadásra invitálták az egykori hallgatókat, amely lehetőséget adott a kötetlen beszélgetésre, nosztalgiázásra.
Volt diákjaink nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, elmondták, hogy szeretnék, ha rendszeresen sor kerülne ilyen találkozókra.
A hagyományteremtő szándékkal megrendezett első Magyartanárok találkozója nem titkolt célja egy olyan Alumni közösség létrehozása, amely reményeink szerint hozzájárul a köz- és a felsőoktatás közötti kapcsolat szorosabbá tételéhez, valamint segíti a magyartanárként dolgozó egykori hallgatók munkáját is.

 


< Vissza