Rekordszámú jelentkező az Eszterházy irodalmi versenyen

Utolsó módosítás: 2020. november 25.

Az Irodalomtudományi Tanszék által meghirdetett, középiskolásoknak szóló verseny írásbeli fordulóját idén 41 csapat töltötte ki az ország minden tájáról.

Az Irodalomtudományi Tanszék által meghirdetett, középiskolásoknak szóló verseny írásbeli fordulóját idén 41 csapat töltötte ki az ország minden tájáról. A résztvevők között az egriek mellett gyöngyösi, budapesti, győri, pécsi, pásztói és balassagyarmati diákok is vannak. A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a tavalyi 18 csapat után idén szinte kétszer annyian töltötték ki az írásbeli feladatlapot. A verseny idei témája A novellák világa. A magyar novellairodalom Czóbel Minkától Lackfi Jánosig. A verseny célja a középiskolás diákok irodalom iránti érdeklődésének felkeltése, a tehetséges tanulók fejlesztése, a magyar irodalom tantárgy követelményeinek megfelelően a diákok irodalomtörténeti, irodalmi ismereteinek bővítése.
A két fordulóból álló verseny írásbeli része a diákok írásbeli kifejezőképességének, kritikai gondolkodásának, kreativitásának és digitális kompetenciájának fejlesztését célzó feladatokat tartalmazott: esszéírás, híralkotás, érvelés, reklámszöveg-készítés, Facebook-bejegyzések alkotása a szereplő nevében. A háromfős csapatoknak két hét állt a rendelkezésükre, hogy kitöltsék az online feladatlapot.
Az írásbeli forduló eredményéről a felkészítő tanárok e-mailben kapnak értesítést. A döntőbe jutott csapatok neve 2020. december 10-én a verseny honlapján lesz megtalálható. A szóbeli döntőbe az írásbeli forduló eredményeinek összesítése után, a jelentkező csapatok létszámának függvényében, a legmagasabb pontszámmal rendelkező első 6-10 csapat jut be.


< Vissza