Sikeres ITDK

Utolsó módosítás: 2020. november 25.

Sikeresen zárult az Irodalomtudományi Tanszék TDK-fordulója, amely az aktuális járványügyi helyzet miatt az idei félévben online formában került lebonyolításra.

A konferencián az előadók és a bírálóbizottság tagjai mellett jelen voltak a tanszék oktatói, az előadók témavezetői, illetve az egyetem hallgatói.

Sepsi Mónika „a mindenséget s benne magamat" – Általános iskolás diákok önreprezentációjának alakulása az olvasmányhősök tükrében című előadásában arról beszélt, milyen lényegi szerepe van a mesének a gyermeki szubjektumfejlődés, identitásalakulás szempontjából. Kitért tovább arra, hogy a különféle – mesében megjelenő – archetípusokkal való találkozás a gyermek életének fontos momentuma.

Kis Marcell A szobor maszkban, avagy a populáris és elit kultúra oppozíciójának aspektusai című előadásában mély szakirodalmi megalapozottsággal szólt kultúrák metszéspontjairól. Megtudhattuk, hogy kutatásának kiindulópontja egy személyes koncertélmény volt, illetve beszélt arról, hogy vizsgálatában fontosnak gondolja a tárgyterület pedagógiai aspektusait is kidomborítani.

A bírálóbizottság mindkét dolgozatot alkalmasnak tartotta az OTDK-n való bemutatásra.

Kis Marcell I. helyezést, Sepsi Mónika II. helyezést ért el.

 

Előadóinknak szívből gratulálunk!

 


< Vissza