Véget ért a magyar szakhét

Utolsó módosítás: 2019. április 15.

Az Irodalomtudományi Tanszék idén is megszervezte a már hagyományosnak mondható Magyar szakhetet. A hét során több színes program várta nemcsak a magyar szakos hallgatókat, de minden magyar nyelv- és irodalom iránt érdeklődőt.

Hétfőn „Hogyan kutatható a nyelvi tevékenység? Módszerek és lehetőségek a társas deixis vizsgálatában" címmel Domonkosi Ágnes tartott előadást.
Szerdán került sor a szakestre, melyen különböző játékos irodalmi és nyelvészeti feladatokat kellett megoldani az intézet hallgatóiból és oktatóiból álló csapatoknak.
Csütörtökön – a magyar költészet napjára szervezett „Verselj velünk!" és a „Versutca" mellett – több előadásra, ill. foglalkozásra is sor került. Reggel Kispál Dániel doktorandusz tartott kreatív írásműhelyt. Utána „Reguly Antal nyomán a hantiknál" címmel Ruttkay-Miklián Eszter tartott ismeretterjesztő előadást. A zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház igazgatójával Takács Judit beszélgetett. Őt Sárközy Péter, a római Sapienzia Egyetem professzora követte, aki József Attila kései költészetéről beszélt az érdeklődőknek.


< Vissza