Eszterházy irodalmi verseny középiskolásoknak

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 18.

Az Eszterházy Károly Egyetem Irodalomtudományi Tanszéke tanulmányi versenyt hirdet a régió (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, valamint Nógrád megye) 10–12. évfolyamos középiskolásai számára.

A verseny célja a középiskolás diákok irodalom iránti érdeklődésének felkeltése, a tehetséges tanulók fejlesztése, a magyar irodalom tantárgy követelményeinek megfelelően a diákok irodalomtörténeti, irodalmi ismereteinek bővítése.
Képzési céljaink az írásbeli és szóbeli kifejezőkészség, a problémamegoldó képesség, a kritikai gondolkodás, az önálló ismeretszerzés és tanulás képességének segítése. A verseny írásbeli és szóbeli fordulója során az informatikai és kommunikációs technikai eszközök használatával fejlődik a tanulók digitális kompetenciája is.
A verseny témája: Ady Endre életműve
A jelentkezés feltételei: a versenyre gimnáziumok és szakközépiskolák 10–12. évfolyamos diákjaiból szerveződött 3 fős csapatokat várunk (vegyes évfolyamokból alakult csapatok jelentkezését is elfogadjuk).
A nevezés módja: a verseny honlapjáról (http://magyar.uni-eger.hu/hu/magyar/verseny) letöltött nevezési lapot elektronikusan (aláírva és szkennelve) kérjük visszaküldeni az eszterhazyverseny@gmail.com címre. Nevezési díj nincs.
A nevezés határideje: 2018. október 31.

Letölthető felhívás

Letölthető nevezési lap

Szakirodalom

Írásbeli forduló- feladatsor

Döntőbe jutott csapatok

A döntő programja (2019. február 23.)

A döntő végeredménye

 


< Vissza